De effecten van massage – Deel 4 Loslaten

Vaak houden we vast aan bepaalde gevoelens en gedachten die ons dagelijks leven meer belemmeren dan dat we dat willen. We willen vaak de controle houden, en dat merk ik ook tijdens de massage. Ik heb het niet alleen over loslaten van situaties, spullen en mensen, maar ook over het loslaten van gedachten en vaak vastgeroeste patronen. Loslaten roept vaak een gevoel op in iemands hoofd van controleverlies. Toch merk ik als je je eraan over kunt en durft te geven dat loslaten meer ruimte brengt dan blijven vasthouden. De wereld en het leven zijn immers steeds in verandering. Controle is louter een illusie. Een massage zorgt ervoor dat je beter slaapt, en dat de slaap zelf dieper is.

Mensen vinden het vaak niet leuk als ze in slaap vallen tijdens een massage maar eigenlijk is dat heel gezond. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Een massage zorgt ervoor dat gedachten letterlijk uit je systeem stromen. Net als water heeft de warme olie fysiek reinigende eigenschappen, maar ook op energetisch gebied verricht het wonderen. Na de massage water drinken helpt je ook om je lichaam te reinigen.

En een TIP: Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *